Een voorlopige aanslag vertelt u of u belasting terug krijgt of moet betalen, gebaseerd op een voorlopige berekening. Later krijgt u een definitieve berekening.

Denkt u dat u belasting terug kunt krijgen, bijvoorbeeld omdat u een huis heeft gekocht of omdat u giften heeft gedaan? Dan kunt u een voorlopige teruggaaf aanvragen. U krijgt dan alvast maandelijks een bedrag terug.

Of denkt u juist dat u belasting moet betalen? Omdat u bijvoorbeeld inkomsten heeft, waar geen belasting over ingehouden wordt. Uiteindelijk moet u alsnog die belasting betalen. Door een voorlopige aanslag in te dienen, voorkomt u dat u in één keer moet betalen en heffingsrente betaald.

Ook als u denkt recht te hebben op zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of kindgebondenbudget kunnen wij u helpen. Wij kunnen aan de hand van uw tegenwoordige inkomen berekenen of u recht heeft op een toeslag. Wij kunnen deze toeslag dan ook voor u aanvragen, wij kunnen uiteraard ook een toeslag stopzetten als blijkt dat u er geen recht op heeft. Zo voorkomt u dat u straks veel in een keer moet terugbetalen.

Let u er wel op, dat u zelf een toeslag moet aanvragen als u hier recht op heeft. Ook moet u uiterlijk 1 september van het volgend jaar, waarover u de toeslag aanvraagt, de aanvraag ingediend hebben, tenzij u uitstel heeft op het inleveren van uw aangifte inkomstenbelasting. Vraagt u niet tijdig aan, krijgt u niets, al heeft u recht op honderden euro’s.

Wilt u meer weten of een afspraak maken neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.